O timu Obrazovanja plus

Obrazovanje plus ima 8 članova uključenih u rad organizacije kao autori, treneri ili realizatori seminara, kao i na različitim projektima. Pored njih, organizacija je u stalnom kontaktu sa mnogobrojnim prijateljima i saradnicima koji doprinose svojim idejama, sugestijama ili angažovanjem. Zajedno, lakše stvaramo obrazovano društvo u kome se neguju ljudske vrednosti.

Kratke biografije članova možete pronaći ispod:


vesna radonicVesna Radonić je predsednica organizacije Obrazovanje plus i njena članica od samog osnivanja. Po struci je pedagoškinja, zaposlena u OŠ Kralj Petar Prvi. Autor i koautor je nekoliko akreditovanih seminara (Dobra saradnja sa roditeljima = dobro deci+dobro nama+ dobro njimaRazvijanja aktivizma i volonterizma kod učenikaMetodologija i sadržaji rada na časovima OZ/OS: šta, kako i zaštoUnapređivanje kompetencija odeljenskih starešina za realizaciju i razvoj programa profesionalne orijentacije). Realizator je brojnih obuka za zaposlene u prosveti i saradnik Ministarstva prosvete u brojnim reformskim projektima (Reforma obrazovanja u Republici SrbijiObrazovanje za demokratiju i građansko društvoŠkola bez nasiljaDILS projekatProfesionalna orijentacija na prelasku u srednju školu i dr.) Član je Komisije za polaganje ispita za licencu (pedagoške situacije). Koautor je udžbenika i radne sveske Svet oko nas za prvi razred (Nova škola). Osnovno geslo i pokretač u profesionalnom životu joj je stalna otvorenost za učenje i usavršavanje. Svoj profesionalni i lični razvoj (osim dugogodišnjeg rada na poslovima pedagoga u školi) gradila je i u Obrazovanju plus, trudeći se da, kroz sopstveni razvoj, doprinosi i razvoju organizacije.


vesna bVesna Belčević je pisac, autorka i realizatorka programa i projekata u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite,  aktivista u oblasti  promocije i ostvarivanja ljudskih prava i sloboda.  Živi na Zlatiboru gde radi u organizaciji Zlatiborski krug kao predstavnik za odnose sa javnošću. U Obrazovanju plus je od osnivanja, i danas je zamenica predsednice.  Autorka je knjiga za decu u oblasti promocije vrlina i životnih vrednosti  (Rečnik vrlina), holističkog pristupa učenju slova (Da azbuku svako nauči lako), razvijanja finasijske pismenosti (Ako štediš više vrediš) i elektronskih zbirki poezije za podršku zdravom dečijem razvoju (Pesme za decu i odrasle koji čuvaju dete u sebi, 1 i 2).biljaBiljana Subotić
je trener Obrazovanja plus i učiteljica (diplomirala je na Učiteljskom fakultetu u Beogradu), supruga, mama dve preslatke devojčice. Na seminarima za lični i profesionalni razvoj učila je i širila vidike a stečena znanja primenjuje ne samo u učionici već i kao realizator seminara, voditelj radionica i tribina za roditelje, koordinator programa (Da u školi svako uči radosno i lako)  i projekta (
Razvijanje finansijske pismenosti kroz vršnjačku edukaciju u osnovnoj školi). U školi u kojoj je zaposlena bila je član tima za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, jedan je od osnivača i voditelja Dramskog kutka a deca sa kojom Biljana radi su osvajala nagrade na opštinskim i gradskim takmičenjima. Biljana decu uči  da budu oslonac i podrška jedni drugima, da se vole i uvažavaju, da budu humani i pomažu onima koji su u nevolji pa su ,,njeni učenici” s radošću držali predstavu za decu koja su zbog poplava koje su zadesile našu zemlju morala da napuste svoje domove.  Nastoji da, zajedno sa timom Obrazovanja plus, da doprinos obrazovanom društvu u kojem se neguju ljudske vrednosti i da deca kojoj je mama i učiteljica postanu deca vredna divljenja.


GagaDragana Milić, trener Obrazovanja plus je vaspitačica koja se preko tri decenije  u beogradskim vrtićima i bolnicama igra sa decom, pomaže im da prevaziđu neprijatna iskustva, uliva im samopouzdanje i uči ih da postanu dobri ljudi. Znanja stečena na Učiteljskom fakultetu (Univerziteta u Beogradu), Pedagoškoj akademiji za vaspitače i na mnogobrojnim edukacijama za  profesionalni i lični  razvoj,  Dragana  prenosi na akreditovanim seminarima koje realizuje za zaposlene u obrazovanju  preko Obrazovanja plus, Centra za razvoj rezilijentnosti i Valdorf društva Srbija čiji je jedan od osnivača. Entuzijazam, ljubav i posvećenost deci i profesiji  pretočila je u pisanu reč i napisala  knjižicu za decu i roditelje Imaš astmu? Pa šta? Imam je i ja, a  prilozima iz bolnica u kojima je radila i primerima dobre prakse doprinela je izradi dva priručnika za rad sa decom na bolničkom lečenju. Autor je stručnih radova  koje je prezentovala na međunarodnim  i republičkim skupovima i koautor  i voditelj   radionica za roditelje. Bila je član centralnog tima za razvojno planiranje Predškolske Ustanove ,,Savski venac” od 2008. do 2015. Saradnik je i stručnog tima za zaštitu dece od zanemarivanja i zlostavljanja KBC Dr Dragiša Mišović – Dedinje i predavač na  akreditovanom kursu za zaposlene u zdravstvu. Izrađuje igračke za decu za koje je na konkursu za najbolje didaktičko sredstvo Beograda  nagrađivana (dvaput prvom i jedanput trećom nagradom). Veruje da je jako važno da igračka koju nudimo detetu, naročito detetu kojem je potrebna dodatna podrška, bude prava igračka za njega i igračka koja podstiče razvoj, maštu i kreativnost. Smatra da je neophodno angažovanje svih koji se bave decom da detinjstvo sačuvaju od  komercijalizacije i pomognu deci da se  razvijaju  prirodnim ritmom, u skladu sa  sa prirodom i ljudskim vrednostima.


MarijaMarija Stanojević je dugogodišnji član  organizacije Obrazovanje plus, realizator programa organizacije, jedna od pokretača i urednica portala i autorka sadržaja web portala Dete plus, posvećenog holističkom pristupu u radu sa decom. Svoja znanja i veštine, stečene kroz formalno obrazovanje na studijama psihologije i ekonomije u Beogradu, povezala sa je neformalnim iz oblasti pedagogije i psihologije, i radila na razvoju i realizaciji programa timskog rada, transformacije konflikta, veština komunikacije, strateškog planiranja i stručnog usavršavanja  u okviru nevladinog i korporativnog sektora. Trenutno završava Master studije primenjene psihologije. Terapeut je u edukaciji iz modaliteta Konstruktivizam, pri udruženju Konstruktivista Srbije. Poseduje završen bazični kurs iz konstruktivističkog savetovanja i psihoterapije. Marija je jedna od pokretača i savetnica tima neformalne grupe za pružanje psihološke podrške mladima Kerera, kao i pokretač brojnih neformalnih inicijativa koje uključuju osnaživanje i rad sa decom, mladima, roditeljima na nivou lokalne zajednice.


TatjanaTatjana Višacki je svoje snove započela da ostvaruje na Filozofskom fakultetu u Beogradu gde je diplomirala na Odseku za psihologiju. Istraživala je na koji način usklađenost individualnih vrednosti zaposlenih i organizacione kulture utiče na zadovoljstvo poslom u velikim organizacionim sistemima i sa tom temom odbranila magistarski rad na istom fakultetu na kojem je učila i provodila najlepše studentske dane. Doktorantkinja je Fakulteta političkih nauka, gde se bavi temom  socio-psiholoških aspekata ostvarivanja rodne ravnopravnosti u sistemu odbrane. Tatjanina želja za sticanjem znanja se nastavlja, posvećenost kontinuiranom stručnom i naučnom usavršavanju vodi  je na  domaće i međunarodne konferencije i kongrese na kojima prezentuje svoje radove. Završila je Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova i brojne kurseve iz oblasti političkih nauka i psihologije na kojima je proširivala znanja i sticala veštine vezane za  empatiju, nenasilnu komunikaciju i timski rad. Učila je i napredovala i van granica naše zemlje a Sertifikat instruktorke iz oblasti rodne ravnopravnosti stekla je, nakon uspešno savladane obuke, u Švedskoj. Sa timom instruktora/ki i spoljnim saradnicima Tatjana organizuje i sprovodi treninge iz oblasti rodne ravnopravnosti za različite ciljne grupe u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Članica  je timova koji sprovode naučno-istraživačke projekte i organizuju međunarodne konferencije. Autorka je programa Izgradnja kulture jednakih prava, mogućnosti i odgovornosti, kroz obrazovni proces, zasnovanog   na rodnoj ravnopravnosti, temi koja je posebno inspiriše. Ova vredna i uspešna žena ostvaruje svoje snove i gradi nove. Završava najviše škole i gradi dinamičnu i zanimljivu karijeru. Zajedno sa svojim suprugom, neizmernom ljubavlju, toplinom i energijom, podržavaju kreativno odrastanje svoje dečice, Sare i Jovana.


JelenaJelena Pantić, nastavnica razredne nastave,  dvadeset godina osmehom zadobija ljubav i poverenje svojih učenika. Jedna je od trenera  Obrazovanja plus, organizacije koja okuplja posvećenike i zaljubljenike u svoju profesiju. Završila je Pedagošku akademiju za učitelje, Učiteljski fakultet i master studije u Somboru. U toku dvadesetogodišnje karijere radila je Autor je projekta Tima za prevenciju nasilja Od ja do mi i Globalni i operativni nastavni plan i program. Realizator je na svojim, ali i na međunarodnom projektu Olimpijada znanja, kao i na projektima Centra za interaktivnu pedagogiju Krugovi prijateljstva, podrška inkluziji. Jelena je i nosilac  radionice za roditelje i na taj način  daje doprinos i podršku inkluzivnom vaspitanju i obrazovanju. Vredna, uporna, posvećena deci i poslu koji sa entuzijazmom obavlja su samo neke od osobina koje krase ovu učiteljicu, a kako se svaki trud nagrađuje, tako je i Jelena zajedno sa svojim đacima osvajala nagrade. Ponosi se uspesima na konkursima Zlatna sirena, takmičenjima u plesu i na Karnevalu u Rakovici. Profesionalni uspesi nisu jedino što Jelenu čini ponosnom, ona je supruga i mama dvoje divne dece, Aleksandra i Anđele koji joj daju ljubav,  ulivaju snagu  i čine je zadovoljnom i srećnom.


Jelena UJelena Udovičić, član tima i trener organizacije Obrazovanje plus. Na samom završetku studija (2010/2011. god.) imala je priliku da učestvuje u projektu Oblak organizacije Obrazovanje plus koji se bazirao na osposobljavanju mladih da prenesu različite veštine (komunikacije, rešavanje konflikata,..) vršnjacima – vršnjačka edukacija – i na taj način uplovila je u kreativan i posvećen svet ove organizacije. Znanja stečena na Učiteljskom fakultetu (Univerziteta u Beogradu), a kasnije i na Master studijama (istog fakulteta), kao i diploma srednje muzičke škole (pijanista), omogućila su joj ostvarenje najveće želje – rad sa decom. Učestvovala je u raznim programima profesionalnog i ličnog usavršavanja i urednik je Zbornika dečjih radova (Organizacija: Centar za Srbe u rasejanju Sveti Sava, program Letnja škola, 2011. godine). Kao osnovni i glavni sastojak recepta za uspeh trudi se da to uvek bude ljubav prema onome što radi.


milos belcevicMiloš Belčević je zaljubljen u jezike i komunikaciju sa jedne, a u pokretanje zanimljivih i pozitivnih promena kroz društveni aktivizam sa druge strane. Prva radna iskustva je stekao kao student, kao DC&L Associate u Microsoft Development Center Serbia, a zatim je radio je kao SEO menadžer za norveški jezik u okviru vodeće danske e-prodavnice za mobilne uređaje i opremu, sa tržištem u preko 13 zemalja; novinar, a kasnije glavni i odgovorni urednik nagrađivanog omladinskog portala iSerbia i projekt i marketing menadžer Centra za razvoj rezilijentnosti. Kao frilens ekspert za marketing i jezike, oko tri godine je radio za klijente iz više od 15 zemalja. Veštine i znanja je, osim kroz rad, sticao na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu (osnovne studije skandinavskih jezika), Rome Business School (MSc in Marketing and Communication), Univerzitetu Singidunum (master studije inženjerskog menadžmenta), te Unvierzitetu u Bergenu (internacionalna škola norveškog jezika, najviši nivo). Pohađao je i mnogobrojne seminare u Srbiji i inostranstvu, sa fokusom na interkulturalni dijalog, javni narativ, novinarstvo, strateško planiranje, agilno upravljanje projektima, analizu problema i rešavanje konflikata, te data driven storytelling i nove medije. U rad Obrazovanja plus je volonterski uključen od samog nastanka organizacije. Trenutno je izvršni direktor danskog startapa Opinodo, kao i osnivač izdavačke kuće Kovačnica priča i konsultant u oblasti agilnog poslovanja i komunikacija.