O timu Obrazovanja plus

Obrazovanje plus ima 9 članova uključenih u rad organizacije kao autori, treneri ili realizatori seminara, kao i na različitim projektima. Pored njih, organizacija je u stalnom kontaktu sa mnogobrojnim prijateljima i saradnicima koji doprinose svojim idejama, sugestijama ili angažovanjem. Zajedno, lakše stvaramo obrazovano društvo u kome se neguju ljudske vrednosti.

Kratke biografije članova možete pronaći ispod:


biljaBiljana Subotić
je predsednica Obrazovanja plus, organizacije koja se zalaže za obrazovano društvo u kojem se neguju ljudske vrednosti. Biljana je i učiteljica (diplomirala je na Učiteljskom fakultetu u Beogradu), supruga, mama dve preslatke devojčice. Na seminarima za lični i profesionalni razvoj učila je i širila vidike a stečena znanja primenjuje ne samo u učionici već i kao realizator seminara, voditelj radionica i tribina za roditelje, koordinator programa (Da u školi svako uči radosno i lako)  i projekta (
Razvijanje finansijske pismenosti kroz vršnjačku edukaciju u osnovnoj školi). U školi u kojoj je zaposlena bila je član tima za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, jedan je od osnivača i voditelja Dramskog kutka a deca sa kojom Biljana radi su osvajala nagrade na opštinskim i gradskim takmičenjima. Biljana decu uči  da budu oslonac i podrška jedni drugima, da se vole i uvažavaju, da budu humani i pomažu onima koji su u nevolji pa su ,,njeni učenici” s radošću držali predstavu za decu koja su zbog poplava koje su zadesile našu zemlju morala da napuste svoje domove.  Nastoji da, zajedno sa timom Obrazovanja plus, da doprinos obrazovanom društvu u kojem se neguju ljudske vrednosti i da deca kojoj je mama i učiteljica postanu deca vredna divljenja.


vesna radonicVesna Radonić je od osnivanja član organizacije Obrazovanje plus. Po struci je pedagoškinja, zaposlena u OŠ Kralj Petar Prvi. Autor i koautor je nekoliko akreditovanih seminara (Dobra saradnja sa roditeljima = dobro deci+dobro nama+ dobro njima, Razvijanja aktivizma i volonterizma kod učenika, Metodologija i sadržaji rada na časovima OZ/OS: šta, kako i zašto, Unapređivanje kompetencija odeljenskih starešina za realizaciju i razvoj programa profesionalne orijentacije). Realizator je brojnih obuka za zaposlene u prosveti i saradnik Ministarstva prosvete u brojnim reformskim projektima (Reforma obrazovanja u Republici Srbiji, Obrazovanje za demokratiju i građansko društvo, Škola bez nasilja, DILS projekat, Profesionalna orijentacija na prelasku u srednju školu i dr.) Član je Komisije za polaganje ispita za licencu (pedagoške situacije). Koautor je udžbenika i radne sveske Svet oko nas za prvi razred (Nova škola). Osnovno geslo i pokretač u profesionalnom životu joj je stalna otvorenost za učenje i usavršavanje. Svoj profesionalni i lični razvoj (osim dugogodišnjeg rada na poslovima pedagoga u školi) gradila je i u Obrazovanju plus, trudeći se da, kroz sopstveni razvoj, doprinosi i razvoju organizacije.


rankaRanka Marinković je vaspitačica koja veruje da je stalno usavršavanje, učenje i rad na sebi tokom celog života važan, posebno onima koji rade sa decom. Smatra i da je važno u svakom detetu videti i podsticati ono što je njegov potencijal i snaga. Diplomirala je  na Pedagoškoj akademiji za vaspitače, radila u predškolskoj ustanovi Palilula i Vračar u kojoj je sa mnogo ljubavi i posvećenosti ulepšavala detinjstvo generacijama dece Beograda. Ranka je vredno učila, a znanja sticana kroz edukacije u polju pedagogije i iskustva u radu sa decom prikazivala na stručnim skupovima u Beogradu i Srbiji. Za rad na Metodičkim danima u Kikindi nagrađena je posebnom nagradom. U ustanovi u kojoj je radila, bila je član tima za razvojno planiranje i inkluziju, i bila je mentor mladim koleginicama. Prenosila im je znanja, iskustva, energiju kojom zrači i svoju ljubav prema deci i profesiji. Angažovala se u Udruženju vaspitača Beograda u kojem je vodila sekciju za stručno usavršavanje, učestvovala u organizaciji  Dana vaspitača, Istraživačkih dana, koautor je stručnih tribina, programa, projekata, okruglih stolova i bila je u komisiji za izbor najboljeg didaktičkog sredstva. Dala je veliki doprinos osnivanju Valdorf društva Srbije u kojem je bila predsednik, a kroz realizaciju akreditovanih seminara u ovom društvu i Organizaciji Obrazovanje plus veliko znanje i iskustvo deli sa zaposlenima u obrazovanju širom Srbije. Savez udruženja vaspitača (u kojem je više godina bila aktivna kao predavač, prezentator, medijator i član stručne komisije) ju je predložio, a poslanici Skupštine Srbije izabrali za člana Nacionalnog prosvetnog saveta. Ranka je supruga, majka dvoje divne dece i baka jednog malog, preslatkog Filipa.


GagaDragana Milić, trener Obrazovanja plus je vaspitačica koja se preko tri decenije  u beogradskim vrtićima i bolnicama igra sa decom, pomaže im da prevaziđu neprijatna iskustva, uliva im samopouzdanje i uči ih da postanu dobri ljudi. Znanja stečena na Učiteljskom fakultetu (Univerziteta u Beogradu), Pedagoškoj akademiji za vaspitače i na mnogobrojnim edukacijama za  profesionalni i lični  razvoj,  Dragana  prenosi na akreditovanim seminarima koje realizuje za zaposlene u obrazovanju  preko Obrazovanja plus, Centra za razvoj rezilijentnosti i Valdorf društva Srbija čiji je jedan od osnivača. Entuzijazam, ljubav i posvećenost deci i profesiji  pretočila je u pisanu reč i napisala  knjižicu za decu i roditelje Imaš astmu? Pa šta? Imam je i ja, a  prilozima iz bolnica u kojima je radila i primerima dobre prakse doprinela je izradi dva priručnika za rad sa decom na bolničkom lečenju. Autor je stručnih radova  koje je prezentovala na međunarodnim  i republičkim skupovima i koautor  i voditelj   radionica za roditelje. Bila je član centralnog tima za razvojno planiranje Predškolske Ustanove ,,Savski venac” od 2008. do 2015. Saradnik je i stručnog tima za zaštitu dece od zanemarivanja i zlostavljanja KBC Dr Dragiša Mišović – Dedinje i predavač na  akreditovanom kursu za zaposlene u zdravstvu. Izrađuje igračke za decu za koje je na konkursu za najbolje didaktičko sredstvo Beograda  nagrađivana (dvaput prvom i jedanput trećom nagradom). Veruje da je jako važno da igračka koju nudimo detetu, naročito detetu kojem je potrebna dodatna podrška, bude prava igračka za njega i igračka koja podstiče razvoj, maštu i kreativnost. Smatra da je neophodno angažovanje svih koji se bave decom da detinjstvo sačuvaju od  komercijalizacije i pomognu deci da se  razvijaju  prirodnim ritmom, u skladu sa  sa prirodom i ljudskim vrednostima.


MarijaMarija Stanojević je dugogodišnji član  organizacije Obrazovanje plus, realizator programa organizacije, jedna od pokretača i urednica portala i autorka sadržaja web portala Dete plus, posvećenog holističkom pristupu u radu sa decom. Svoja znanja i veštine, stečene kroz formalno obrazovanje na studijama psihologije i ekonomije u Beogradu, povezala sa je neformalnim iz oblasti pedagogije i psihologije, i radila na razvoju i realizaciji programa timskog rada, transformacije konflikta, veština komunikacije, strateškog planiranja i stručnog usavršavanja  u okviru nevladinog i korporativnog sektora. Trenutno završava Master studije primenjene psihologije. Terapeut je u edukaciji iz modaliteta Konstruktivizam, pri udruženju Konstruktivista Srbije. Poseduje završen bazični kurs iz konstruktivističkog savetovanja i psihoterapije. Marija je jedna od pokretača i savetnica tima neformalne grupe za pružanje psihološke podrške mladima Kerera, kao i pokretač brojnih neformalnih inicijativa koje uključuju osnaživanje i rad sa decom, mladima, roditeljima na nivou lokalne zajednice.


TatjanaTatjana Višacki je svoje snove započela da ostvaruje na Filozofskom fakultetu u Beogradu gde je diplomirala na Odseku za psihologiju. Istraživala je na koji način usklađenost individualnih vrednosti zaposlenih i organizacione kulture utiče na zadovoljstvo poslom u velikim organizacionim sistemima i sa tom temom odbranila magistarski rad na istom fakultetu na kojem je učila i provodila najlepše studentske dane. Doktorantkinja je Fakulteta političkih nauka, gde se bavi temom  socio-psiholoških aspekata ostvarivanja rodne ravnopravnosti u sistemu odbrane. Tatjanina želja za sticanjem znanja se nastavlja, posvećenost kontinuiranom stručnom i naučnom usavršavanju vodi  je na  domaće i međunarodne konferencije i kongrese na kojima prezentuje svoje radove. Završila je Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova i brojne kurseve iz oblasti političkih nauka i psihologije na kojima je proširivala znanja i sticala veštine vezane za  empatiju, nenasilnu komunikaciju i timski rad. Učila je i napredovala i van granica naše zemlje a Sertifikat instruktorke iz oblasti rodne ravnopravnosti stekla je, nakon uspešno savladane obuke, u Švedskoj. Sa timom instruktora/ki i spoljnim saradnicima Tatjana organizuje i sprovodi treninge iz oblasti rodne ravnopravnosti za različite ciljne grupe u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Članica  je timova koji sprovode naučno-istraživačke projekte i organizuju međunarodne konferencije. Autorka je programa Izgradnja kulture jednakih prava, mogućnosti i odgovornosti, kroz obrazovni proces, zasnovanog   na rodnoj ravnopravnosti, temi koja je posebno inspiriše. Ova vredna i uspešna žena ostvaruje svoje snove i gradi nove. Završava najviše škole i gradi dinamičnu i zanimljivu karijeru. Zajedno sa svojim suprugom, neizmernom ljubavlju, toplinom i energijom, podržavaju kreativno odrastanje svoje dečice, Sare i Jovana.


JelenaJelena Pantić, nastavnica razredne nastave,  dvadeset godina osmehom zadobija ljubav i poverenje svojih učenika. Jedna je od trenera  Obrazovanja plus, organizacije koja okuplja posvećenike i zaljubljenike u svoju profesiju. Završila je Pedagošku akademiju za učitelje, Učiteljski fakultet i master studije u Somboru. U toku dvadesetogodišnje karijere radila je Autor je projekta Tima za prevenciju nasilja Od ja do mi i Globalni i operativni nastavni plan i program. Realizator je na svojim, ali i na međunarodnom projektu Olimpijada znanja, kao i na projektima Centra za interaktivnu pedagogiju Krugovi prijateljstva, podrška inkluziji. Jelena je i nosilac  radionice za roditelje i na taj način  daje doprinos i podršku inkluzivnom vaspitanju i obrazovanju. Vredna, uporna, posvećena deci i poslu koji sa entuzijazmom obavlja su samo neke od osobina koje krase ovu učiteljicu, a kako se svaki trud nagrađuje, tako je i Jelena zajedno sa svojim đacima osvajala nagrade. Ponosi se uspesima na konkursima Zlatna sirena, takmičenjima u plesu i na Karnevalu u Rakovici. Profesionalni uspesi nisu jedino što Jelenu čini ponosnom, ona je supruga i mama dvoje divne dece, Aleksandra i Anđele koji joj daju ljubav,  ulivaju snagu  i čine je zadovoljnom i srećnom.


Jelena UJelena Udovičić, član tima i trener organizacije Obrazovanje plus. Na samom završetku studija (2010/2011. god.) imala je priliku da učestvuje u projektu Oblak organizacije Obrazovanje plus koji se bazirao na osposobljavanju mladih da prenesu različite veštine (komunikacije, rešavanje konflikata,..) vršnjacima – vršnjačka edukacija – i na taj način uplovila je u kreativan i posvećen svet ove organizacije. Znanja stečena na Učiteljskom fakultetu (Univerziteta u Beogradu), a kasnije i na Master studijama (istog fakulteta), kao i diploma srednje muzičke škole (pijanista), omogućila su joj ostvarenje najveće želje – rad sa decom. Učestvovala je u raznim programima profesionalnog i ličnog usavršavanja i urednik je Zbornika dečjih radova (Organizacija: Centar za Srbe u rasejanju Sveti Sava, program Letnja škola, 2011. godine). Kao osnovni i glavni sastojak recepta za uspeh trudi se da to uvek bude ljubav prema onome što radi.


MilosMiloš Belčević je zaljubljen u jezike i komunikaciju sa jedne, a u pokretanje zanimljivih i pozitivnih promena kroz društveni aktivizam sa druge strane. Veruje da je “tehnologija logorska vatra oko koje pripovedamo svoje priče”, i tako je radio, učio, stvarao i promovisao najrazličitije uzbudljive stvari. Radio je kao SEO menadžer za norveški jezik u okviru vodeće danske e-prodavnice za mobilne uređaje i opremu, sa tržištem u preko 13 zemalja; DC&L Associate u Microsoft Development Center Serbia; novinar, a kasnije i glavni i odgovorni urednik nagrađivanog omladinskog portala iSerbia i projekt i marketing menadžer Centra za razvoj rezilijentnosti. Kao frilens ekspert za marketing i jezike, radio je za najbrže rastuće mobilno tržište korišćenih stvari, startap iz Njujorka, letgo, najvećeg onlajn prodavca automobilskih guma u Evropi, Delticom, te najveću holandsku performance-based publishing agenciju, Rebel Internet i druge klijente iz više od 15 zemalja. Veštine i znanja je, osim kroz rad, sticao na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu (Skandinavistika), master studijama sa delimičnom stipendijom na Rome Business School (Marketing and Communications), Cambridge International School ITAcademy (Internet Marketing & E-Business), CIM Accredited Study Centre InternetAcademy (Digital Marketing Planner), te Univerziteta u Bergenu, Norveška, gde je kao stipendista po završetku letnjeg kursa dobio certifikat za najviši nivo norveškog jezika koji se dodeljuje strancima. U NGO sektoru volontira još od starijih razreda osnovne škole, a pohađao je različite seminare u Srbiji i inostranstvu, sa fokusom na interkulturalni dijalog, javni narativ, novinarstvo, strateško planiranje, analizu problema i rešavanje konflikata, te data driven storytelling i nove medije. U rad Obrazovanja plus je uključen od samog nastanka organizacije, a trenutno je posvećen radu na korišćenju novih komunikacionih sredstava u širenju znanja, ideja i vrednosti na kojima se organizacija zasniva. Izvršni je direktor danskog startapa Opinodo, a u slobodno vreme vodi blog na tri jezika na svom sajtu.